sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Viikko 14 - Muutosten aikaa

MA: 3km uinti, sisältää 10kpl 100m vetoja 1.35 vedot, 15sek lähdöillä. Hyvä harjoitus! Illalla vielä tunteroinen pyöräilyä.
TI: Tunnin kuntosaliharjoittelu
KE: Uintia 2,5km (piti välillä vaihtaa allasta). Hyviä veto, potku yms. harjoituksia lättäreillä, räpylöillä jne. Illalla matolla peruskymppi, sisältää 6*60sek vetoja vauhdeilla 15 ja 16km/h.
Muuten juoksua 10km/h.

Päätin muuten muuttaa sykerajani ikääntymisen takia uusiksi. Uudet rajat juoksussa ovat nyt
Aerobinen kynnys 145 ja Anaerobinen kynnys 160. Maksimin oletan olevan nykyään 175.
Skaala sykkeissä siis 35-175 = 140..

TO: 12km 13km/h vauhdilla, alkuun ja loppuun verryttelyjuoksua siten että 15km tuli täyteen.
Tuolla vauhdilla ja tuolla harjoituksella olin VK:lla 42min ja PK:lla 31min. Eli suunnilleen hyvä maratonvauhtinen harjoitus minulle.
PE: Flunssassa
LA: Flunssassa
SU: Päätin myydä tri-pyöräni ja märkäpukuni. Samoin kuin vuonna 2013 jolloin silloinkin oli pieni vauva kotona. Historia toistaa näköjään itseään. Täysin samoin käy ja taas pitää perua Joroisille meno tältä kesältä. Saapa nähdä milloin palataan takaisin triathlonin pariin. Viimeksi tilasin pyörän jo muutaman kuukauden kuluttua edellisen myymisestä......ehkä palataan kuvien muodossa vielä myöhemmin triathlonvarusteisiin. Niitä on minulla vieläkin paljon. Kaikkia en tietenkään myy, mutta vaatteita varsinkin on vielä myydäkkin asti. Samoin kaikkea muuta. Pyöräilyä ainakin cyklolla tulee varmasti tehtyä myös tänä kesänä. Samoin syksyllä taas spinningiä ja uimassakin on kiva käydä, ettei jalat liikaa rasitu juoksemisesta.

......Nyt ehkä juostaan kuitenkin kesällä hieman enemmän kuin viimeksi......

Tällä viikolla VK-harjoittelua 19,5% kaikesta harjoittelusta.



Viikon 14 ohikiitävänä teemana:

Peruskestävyyslenkin määrittely sykkeen perusteella

Moni ei vieläkään tätä osaa. Selittelee ja selittelee, mutta ei osaa kertoa selvästi missä menee raja. Sen vielä moni osaa sanoa että keskisyke pitää olla peruskestävyysalueella, jotta voidaan puhua peruskestävyyslenkistä. Mutta entäpä jos lenkin pituus on vaikkapa 30min ja viimeisen 5min ajan syke on vauhtikestävyysalueella. Onko vielä kyseessä peruskestävyyslenkki? Entä jos 2 tunnin lenkillä ylämäissä sykkeesi on vauhtikestävyysalueella yhteensä 10min ajan. Onko vielä kyse peruskestävyyslenkistä? Missä menee siis raja. Onko väliä onko ylitys VK vai MK?

Koska niin monella on vielä tämä määritelmä haussa niin paljastettakoon se nyt teille.

Kyse on peruskestävyyslenkistä kun lenkin keskisyke on peruskestävyys alueella ja LISÄKSI korkeintaan 10% lenkin pituudesta ajallisesti ylittää aerobisen kynnyssykkeen rajan. Nyt sinäkin sitten sen tiedät, eikä tarvi vängätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti