MA: 5km kevyttä juoksua
TI: 5km mäkijuoksua. Alamäet kävellen ja ylämäet juosten.
KE: 5km peruskestävyysjuoksua
TO: Spinning 45min. Kävin aamulla myös kuntosalikuvauksissa vähän vetämässä leukaa ja hyppimässä poksille.
PE: Lepo
LA: Testasin maratonvauhtista juoksua 3km matolla. Siis vauhdilla 14km/h. Yllättävän hyvin meni, vaikken edes juossut vakiomatolla. Alkuun ja loppuun verryttelyt. Kyllä tästä vielä hyvä tulee =D
SU: Yllättäen en ehtinytkään mukamas käydä juoksemassa pitkistä. Oli kyläilyä, ruohonleikkuuta mökillä yms.
Nyt pitäis aloittaa taas säännöllinen venyttely. Huomasi sunnuntaina että lauantain kovempi juoksupätkä alkoi tuntumaan pakarassa, joten pakaravenyttelyä tarvitaan ainakin.
Viikon 34 ohikiitävänä teemana:
10ke vs. 10kg
Kummasta hyödyt enemmän?
Nyt otetaan käsittelyyn kaksi kuntoilijoiden yleisintä syytä joiden sanotaan olevan hyvän tuloksen esteenä. Eli raha tai paino. Olympiamaratonin voittajan painoindeksi oli 18,5 ja triathlonin voittajan 20,5. On siis täysin selvää että paino pitää olla alhaalla jotta pääsee pitkillä kestävyysmatkoilla lujaa. Suurimmalla osalla kuntoilijoita painot eivät ole lähellekkään tuota luokkaa ja todella suuri osa hyötyisi selvästi esimerkiksi maratonilla siitä että painoa olisi 10kg vähemmän. Tämä ei tietenkään koske niitä joiden painoindeksi on jo lähellä 20, mutta suurinta osaa kylläkin. Triathlonissa sama, vaikkei siellä paino niin paljoa haittaakkaan, mutta sielläkin on selvästi nähtävissä se että ihmisen painoindeksikäyrästä voidaan vetää yhtäläisyys maalintulojärjestykseen. Näin niinkuin tilastotieteellisesti.
Mutta kummasta sinä hyödyt enemmän lopputuloksen paranemisen kannalta? Siitä että sinulla olisi 10kg vähemmän painoa vai että saisit 10ke (10000e) urheilustipendin ensi vuodelle?
Rahallahan voi tehdä esimerkiksi välinehankintaa (auttaa varsinkin triathlonissa, mutta myös juoksussa), hierontaa, juoksumattoa, wattbikea, maksaa hallimaksuja, tasotestejä jne. Rahalla voisit myös tehdä esimerkiksi puoli vuotta vain puolikasta työviikkoa ja saada näinollen paljon lisää harjoitusaikaa ja lepoa itsellesi. Lisäksi joillakin olisi mahdollista ottaa talvella vaikkapa 2kpl kuukauden mittaisia palkattomia lomia ja käydä etelässä harjoittelemassa kaksi neljän viikon treenileiriä. Rahalla saisi asiantuntevan henkilökohtaisen valmennuksen jne.... Jokainen toki käyttäisi urheilustipendin parhaaksi katsomallaan tavalla.
Mutta kysymys siis kuuluu, kumman uskoisit auttavan sinua ENEMMÄN nopeampaan lopputulokseen päämatkallasi? Painonpudotuksen vai rahan?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti