SPONSORIT

  • EasyFit Oulu-Ritaharju
  • Endurance Sports Finland (Newton, Sailfish, CEP)
  • Icebug
  • Powerbar
  • Special Bike

sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Mastersmestaruusuinnit 2012

Salossa työpalaverin jälkeen ihmettelin että nytkö sitä pitäis alkaa uimaan kilpaa, vaikkei ole ehtinyt harjoitella tarpeeksi. No kisat oli nyt joten nyt sitten uidaan. Olin taas ilmoittautunut kaikkiin henkilökohtaisiin lajeihin. Uikoot muut lujaa, minä uin paljon, metodilla.

400m sekauinti
Ensimmäinen laji oli 400m sekauinti. Viimeksi siihen kului 50m radalla aikaa 6min 54s, joten sen alle piti päästä. Ensin 350m alkuverraa kisa-altaassa ja silloin jo kaikki uimarit totesimme että käännöspääty oli todella, TODELLA, liukas. Siihen pitäisi saada käännös tulemaan suoraan päin tai muuten se luistaisi pois alta.

Uinnin startissa odotimme jostain syystä todella kauan komennon jälkeen. Minäkin jo aloin kääntelemään päätä että mitä nyt. No sitten lähtö kuitenkin tuli. Starttiliuku oli todella olematon, kuten muukin perhostelun liuku. Mutta jos meni liukuminen huonosti, niin ensimmäinen kääntyminen menikin sitten aivan surkeasti. Sorruin siihen liukkaaseen päätyyn ja potkaisin ikäänkuin tyhjää ku jalat antoivat päätyssä periksi. Muuten perhostelu meni loppuun ihan hyvin, vaikkei sitä liukumista mulla juuri veden alla olekkaan. Ei itse uinnissa eikä käännösten jälkeisissä liukumisissa. Selkäuinnissa meni kaikki kolme käännöstä niin lähelle seinää että käytännössä törmäsin aina seinään ennen käännöstä. Tätä ois pitänyt harjoitella ennen kisoja. Rinuli meni tasaisesti ja vaparissa olin jonkin verran vieruskaveria jäljessä, mutta otin hänet kiinni ja menin ohi hyvällä loppukirilläni. Suomen Mestaruus tästä tuloksena ja aika oli 6.25,74. Olin tyytyväinen sekä tulokseen että aikaani.

Tämän jälkeen 250m verraa ja odottelemaan 1500m vaparia.

1500m vapaauinti
Teimme rajun suunnitelman ja tavoitteen minulle uintikaverin kanssa ennen uintia. Vaikka minun aikani syksyllä 2010 oli 50m radalla 25.18 ja viime syksynä 24.08 niin laitoimme nyt tavoitteeksi 23.15. Kova tavoite mutta pitäis olla saavutettavissa lyhyellä radalla. Ennen uintia rentoa jutustelua viereisen radan kaverin kanssa ja muutenkin oli hyvä fiilis päällä. Lasit olivat pysyneet koko päivän hyvin päässä starteissa ja starttiharjoituksissa joten sitäkään ei pitänyt pelätä. Startti tuli huomattavasti paremmin lähettäjältä ku 400m sekarissa. Uimme sitten viereisen radan kaverin kanssa aivan törkeän nopeat ekat sataset. Satuin näkemään tulostaululta että aika oli jotain 1.17, eli 10s liian nopeasti tuli lähdettyä. Onneksi näin tuon ajan ja tajusin alkaa hölläämään vauhtia. Muuten olisi tullut noutaja puolessa matkassa viimeistään. Uinti ja käännökset menivät mielestäni koko uinnin ajan erittäin hyvin. Ehkä ihan viimeisillä satasilla oli muutama huonompi käännös ku seurasin aikaa tulostaululta uidessa ja huomasin että nyt tässä on mahdollisuus päästä hyvään aikaan. Aloin taas päässä laskeskelemaan loppuaikaa ja se sekoitti hieman muutamia käännöksiä. Mutta eipä niihin kauheasti aikaa hukkaan mennyt. Tein omasta mielestäni nyt käännösten jälkeiset liukumiset erittäin hyvin.
Muutamia väliaikoja 100m 1.17, 200m 2.46, 400m 5.46, 500m 7.18, 750m 11.08, 800m 11.53, 1000m 14.55. Loppuaika 22.25,78 tuloksena SM-hopea! Tähän uintiin olen kyllä erittäin tyytyväinen. Edellisestä 1500m SM-uinnista lähti 1min 43s pois!!

Tyytyväisenä ylös altaasta. Onnittelut vieruskaverille joka vei kultamitalin noin 20s paremmalla ajalla kuin minä ja sen jälkeen vielä verryttelyaltaaseen uimaan parisataa metriä. Päivä pulkassa. Nyt syömään ja vähän venyttelemään ja valmistautumaan huomiseen kymmeneen starttiin.

50m vapaauinti
200m kevyesti verrytellen ja sitten kohti tämän päivän ensimmäistä kisastarttia.
Päivä alkaa onneksi tämmöisellä lyhyellä matkalla. Startti oli hyvä ja käännös oli hyvä. Nopeutta ei vaan tunnu olevan vaikka mitään vikaa ei löytynytkään. Oma ennätys tuli kyllä tässäkin. Aika 30,49.

Uinnin jälkeen käväsin taas verryttelemässä 200m.


100m rintauinti
Rintauinnin startti ihan hyvä. Muistin liukua käännösten jälkeen tarpeeksi veden alla, joka tuntui nopeuttavan uintia melkoisesti. Oma ennätys parani taas roimasti. Loppuaika 1.36,76

Tässä välissä oli pitkä tauko ennen 200m perhosta. En kuitenkaan viitsinyt enää verrytellä, koska rintauinti ei tuonut maitohappoa kroppaan ja ennen perhosta en toisaalta viitsinyt väsyttää itseäni. Kävin katsomassa kuinka veljentyttö kannusti minua katsomossa (n. 60 päivän ikäinen innokas kannustaja).

200m perhosuinti
Pelkäsin tätä ihan turhaan. Tämä olikin loppujen lopuksi aika lepponen ku muisti vaan startissa ja käännösten jälkeen tehdä tarpeeksi pitkät liut. Maalissa yllätyin todella positiivisesti siitä etten mennyt maitohapoille käytännössä ollenkaan koko uinnin aikana. Taas tuli uusi ennätys 3.35,81 ja SM-hopeaa!Perhosen jälkeen kävimme kuvaamassa hieman käännösharjoituksia veden alta ja verryttelin siinä samalla 250m vaparia.

50m selkäuinti
Uinti meni ihan ok. Ei periaatteessa muuta huonoa ku lähdön liuku on olematon minulla. Käännös meni tällä kertaa kaikinpuolin hyvin. Oma ennätys lukemin 39,46.

200m sekauinti
Sekari meni hyvin. Perhosessa ois saanut liukua enemmän. Selkäuinnin alussa oli happivaje ja oli pakko mennä pinnassa heti käännöksen alusta lähtien. Sen jälkeen meni hyvin, paitsi.....viimeinen 25m vasemman jalan pohje kramppasi ja jouduin potkimaan voin oikealla jalalla. Rintauinnissa helpotti suonenveto heti. Onneksi. Rinuli ja vapari menivätkin sitten hyvin. Olin kyllä niin väsynyt etten jaksanut puristaa enää hyvää aikaa, mutta onneksi sentään oman ennätykseni joka riitti SM-hopea mitaliin. Aikakin parani edellisestä ennätyksestä todella paljon, vaikka väsymys alkoi jo painamaan. Ajaksi tuli 3.03,36. Ilman väsymystä tämä ois varmaankin alkanut kakkosella. Verryttelin 200m vielä uinnin päätyttyä verryttely altaassa.

Tähän väliin tuli kaivattu 3 tunnin tauko uinneissa ja lähdimme käymään kaupungilla syömässä.

200m selkäuinti
Ei ehtinyt verrytellä ennen uintia eikä varmaan olis jaksanutkaan. Tai ei siitä ainakaan mitään hyötyä olisi ollut. Taas vasen pohje kramppaili ekan 25m matkalla. Muuten meni ihan ok. Ennätys. 3.08,86.

Väliin palauttavaa uintia 100m.

100m vapaauinti
Tuntui menevän todella hyvin. Aika ei kuitenkaan ollut niin nopea ku miltä tuntui. Silti uusi ennätys taas. Ei kuitenkaan alle 1.10 vaikka olin varma että meni alle tuon. Johtunee siitä että ensimmäisellä 25m oikea jalkapohja kramppasi pahasti ja piti uida yhdellä jalalla noin 30 metriä. Ehkä liikaa lajeja ku alkaa kramppailemaan. Ei kuitenkaan hapottanut koko päivänä, mikäli oli hienoa. Aika 1.10,93.

50m rintauinti
Meinasin myöhästyä uinnista täysin. Olin missannut keräilyt ja mun erä oli juuri hyppäämässä startissa ku juoksin paikalle. Oli mulla siinä muutama sekunti aikaa seistä pallin takana, mutta käytännössä yhtään enempää ei pysty myöhästymään uinnista. Taas kuitenkin oma ennätys 44,22. Kiva ja lepponen uinti kaiken kaikkiaan. Sopiva ns. palauttava laji.


100m perhosuinti

Startissa meinas housut tipahtaa pois. Muuten uinti sujui hyvin. Nopeutta ja puristustahan ei tässä vaiheessa enää tule, mutta ennätys ja SM-pronssi tuli kyllä. Kellot pysähtyivät lukemiin 1.33,30.
Todella hyvin muuten lasit pysyneet päässä kaikissa starteissa! Eikä huuruntuminenkaan ole vaivannut.

100m sekauinti
Viimeisenä lajina tälle päivälle oli sekauinti. Tämä meni jo samalla rutiinilla ku muutkin. Itsestä ei saanut kaikkia irti tietenkään koska oli jo 11 omaa ennätystä alla. No tuli tässäkin uusi ennätys, mutta ehkä siitä ois jonkin verran lähtenyt pois ilman kisaväsymystä. Nyt ajaksi 1.24,52.


Huh huh, kisat tältä päivältä ohi. 100m kevyt verryttely ja taas lähdettiin syömään ja nukkumaan.

Sunnuntai lähti käynti
in aamupalla, luonnollisesti. Sitten hallille 150m alkuverryttelyä ja valmistautumaan ensimmäiseen starttiin.

50m perhosuinti

Uinti meni kaiken kaikkiaan hyvin, vaikkei kovin kovaa nopeutta nuin lyhyelle matkalle löytynytkään. Silti tuli uusi ennätys tässäkin lajissa. Aika 37,75.


150m verryttelyä välissä ja taas kävi moni ihmettelemässä että ihanko oikeasti täällä joku ui kaikki nämä lajit. En viitsinyt siinä samalla sanoa että kaikenlisäksi minulla on tavoitteena tehdä ennätykseni jokaisessa lajissa =)


200m vapaauinti
Uinti tuntui aivan hyvälle. Käännökset menivät hyvin ja ennätys parani n. 10 sekunnilla. Aika 2.33,83

Mahtavaa ja outoa ettei tuntunut tämän enempää lihaksissa uinnin aikana edelliset lajit. Uintien välissä kyllä tunsi että on tullut urheiltua. Onneksi Powerbarin patukat ja urheilujuoma antoivat tarvittavasti energiaa pitkin päivää. Käväsin tässäkin välissä verryttelemässä 150m seuraavaa lajia varten.

200m rintauinti
Liukumiset sujuivat nyt huomattavasti paremmin kuin edellisellä kerralla ja siitä johtuen tässäkin lajissa ennätys parani n. 10 sekunnilla. SM-pronssi oli sijoitus tässä. Väsymyksestä ei ollut tietoakaan (no ehkä jonkinlainen viimeisellä 50 metrillä) 3.22,98

Taas se vakio 150m verryttely selkäuintia varten, eipä siinä juuri enempää ehtinytkään ettei taas olisi ollut lähellä myöhästyä startista.


100m selkäuinti
Mikä hienointa sain tässäkin lajissa näinkin lyhyellä matkalla parannettua ennätystä noin 10 sekunnilla. Tästä olin todella tyytyväinen että lopussa vielä liitti tämänkin verran puristusta. Mitalista jäi valitettavasti alle sekunti, mutta oma ennätys tässä olikin tärkeintä. Aika 1.24,90


Kisat ohi, tuloksena 16 henkilökohtaista ennätystä. 1 Suomen Mestaruus, 3 SM-hopeaa ja 2 SM-pronssia.

Viimeisen päivän saldona vain yksi pronssi

Taulukossa tulokset. Viralliset tulokset löytyvät myös uimaliiton nettisivuilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KILPAILUT

26.6.2009 Kempele Kuoriem 1/4-triathlon: 2.55.07 raportti
15.8.2009 Kempele 1/2-maraton: 1.51.49 raportti
21.11.2009 Oulu Kuoriem salikisa 220kg/284% raportti
yhteensä 3 kisaa
*********************************************
24.4.2010 Kyrönjoki 1/2-maraton: 1.41.06 raportti
8.5.2012 Muhos Montan Tempo: 36.58 raportti
22.5.2010 Oulu Terwamaraton: 3.43.30 raportti
14.8.2010 Kempele 10km: 46.16 raportti
21.8.2010 Oulu OTC 1/8-triathlon: 1.08.08 raportti
4.9.2010 Oulu 1/2-maraton: 1.44.00 raportti
25.9.2010 Kiiminki 1/4-maraton: 46.42 raportti
30.10.2010 Kuopio 1500m uinti: 25.19,94 raportti
21.12.2010 Oulu Kuoriem salikisa: 51,4 pistettä raportti
yhteensä 9 kisaa
*********************************************
25.3.2011 Kotka 800m uinti: 12.11 raportti
16.4.2011 Ii 10km-juoksu: 41.43 raportti
30.4.2011 Kyröjoki 1/2-maraton: 1.32.17 raportti
21.5.2011 Oulu Terwamaraton: 3.29.44 raportti
2.6.2011 Oulu OTC-duathlon: 1.10.49 raportti
18.6.2011 Muhos Montan Tempo: 17.16 raportti
2.7.2011 Kokkola 1/8-triathlon: 1.06.52 raportti
16.7.2011 Joroinen 1/2-triathlon: 4.54.28 raportti
31.7.2011 Hämeenlinna triathlon: 11.18.30 raportti
24.9.2011 Kiiminki 1/2-maraton: 1.36.35 raportti
21.10.2011 Pori 1500m uinti: 24.07,65 raportti
21.10.2011 Pori 400m sekauinti: 6.53,84 raportti
22.10.2011 Pori 200m sekauinti: 3.10,65 raportti
+ 12 muuta uintilajia: raportit
yhteensä 25 kisaa
**********************************************
16.2.2012 Oulu Cooper: 3250m raportti
30.3.2012 Salo 400m sekauinti: 6.25,74 raportti
30.3.2012 Salo 1500m uinti: 22.25,78 raportti
1.4.2012 Salo 200m sekauinti: 3.03,36 raportti
+ 13 muuta uintilajia: raportit löytyy täältä
26.5.2012 Oulu Terwamaraton: 3.18.49 raportti
6.6.2012 Oulu OTC-duathlon: 1.09.51 raportti
14.7.2012 Joroinen 1/2-triathlon: 5.00.13 raportti
1.8.2012 Oulu OTC 1/8-triathlon: 1.05.10 raportti
4.8.2012 Oulujoki avovesiuinti: 31.43 raportti
11.8.2012 Kuopio 1/4-triathlon: 2.26.37 raportti
19.8.2012 Pajulahti triathlon: DNF raportti
9.9.2012 Oulu Kaiken kansan kymppi: 41.26 raportti
22.9.2012 Kiiminki 1/2-maraton: 1.34.38 raportti
26.10.2012 Turku 800m vapaauinti: 12.32.89 raportti
27.10.2012 Turku 200m sekauinti: 3.04.20 raportti
+5 muuta uintilajia: raportit löytyy täältä
yhteensä 33 kisaa
***********************************************
18.1.2013 Oulu 5km juoksu: 20.05 raportti
23.2.2013 Iin 10km testijuoksu: 44.22 raportti
14.3.2013 Oulu 3km testijuoksu: 11.10 raportti
27.4.2013 Iin puolimaraton: 1.27.20 raportti
25.5.2013 Oulu Terwamaraton: 3.08.10 raportti
16.6.2013 Oulu avovesiuintimestaruus: 33.30 raportti
30.7.2013 Kempele Kuoriem 1/4-triathlon: 2.25.24 raportti
24.8.2013 Oulujuoksu: 41.58 raportti
21.9.2013 Kiiminki 1/2-maraton: 1.30.15 raportti
25.10.2013 Vantaa 1500m vapaauinti: 24.20,47 raportti
26.10.2013 Vantaa 200m sekauinti: 3.09,73 raportti
+ 4 muuta uintilajia: raportit löytyy täältä
30.11.2013 Kempele Uphill Ultra: 20 kierrosta raportti
27.12.2013 Oulu Kuoriem juoksu: 34,52 raportti
yhteensä 17 kisaa
*********************************************
24.5.2014 Oulu Terwamaraton: 3.28.22 raportti
14.6.2014 Hyvinkää 1/8-triathlon: 1.22.25 raportti
19.7.2014 Joroinen 1/2-triathlon: 5.03.54 raportti
9.8.2014 Kuopio 1/4-triathlon: 2.36.34 raportti
yhteensä 4 kisaa
*********************************************
6.6.2015 Tornio 10km: 42.13 raportti
4.7.2015 Kemi 1/8-triathlon: 1.16.32 raportti
18.7.2015 Joroinen 1/2-triathlon: 5.16.15 raportti
8.8.2015 Kempele 1/2-maraton: 1.36.10 raportti
19.9.2015 Kiiminki maraton: 3.49.56 raportti
yhteensä 5 kisaa
*********************************************
17.3.2016 Ouluhalli 3000m: 12:32 raportti
18.5.2016 II 10000m ratakisa: 42:21 raportti
28.5.2016 Oulu Terwamaraton: 3:37:02 raportti